tisdag 23 november 2010

Let it snow !

Tisdag igen. Tiden springer som vanligt iväg. Jag vill bromsa lite. Bara lite. Men det går ju inte. Bäst att njuta!! Igår jobbade jag några timmar. Fick rensat och gjort i ordning på det som skall användas i den nya fina lilla butiken som öppnar om en vecka! Mycket saker från House of Eden finns kvar och de kommer komma till bra nytta. Framförallt alla underbara juldekorationer!

Idag är jag hemma med mina trollungar. Vi har bara myst, förutom en liten incident. I tv-rummet sår en hyfsat stor palm. Nyvattnad och fin. Medan jag höll på att göra i ordning i köket, fick storebror här hemma en knäpp i hjärnan tror jag. Grävde ut MASSOR med jord, slängde runt på golvet, mattorna, soffan, barnens små fåtöljer och på tapeten! Gissa vem som fick ett bryt ?! JAG !!! Kära nån va arg jag blev. Det tog en hundradels sekund innan jag fattade vad han gjort. Upp med rackarungen på sitt rum där han fick vara medan jag städade, och lillasyster som stod och mumsade i sig den goda jorden fick jag bära ut i badrummet för tvätt.

Sedan var det bara att börja städa. Först dammsuga rätt mycket och länge. Sedan Torka golvet. Sedan dammsuga iden, denna gången även väggen. TACK OCH LOV för dyra fina tapeter som säger sig ska klara det mesta. Det gjorde dem. En dammsugare och en fuktig trasa senare syns inga spår alls. Tur ! Pust. Ja det tog väl upp nästan en timma av frustration och städ.
Nu är det glömt, nästan. Och ja, palmen den åker ut. Eller åtminstone byter plats.Försökte fånga lite av fenomenet på bild för att visa min man. Det ser inte mycket ut, men det VAR mycket, och överallt. Detta är bara en bråkdel!!

När det börjar bli lite mörkt ute ska vi tända alla ljus igen. Igår fick jag tända en jättefin snölykta utanför som barnen hade byggt tillsammans med mormor och morfar! Idag har jag hängt upp julgardinerna! Nu smyger sig julstämningen på ordenligt. Kanske ska mysa med lite glögg också, samtidigt som vi idag ska sätta ihop pepparkakshuset =)

Imorgon ska jag jobba igen. Då ska barnen vara med mormor och morfar! Lyckliga vi som har dem, och att de har tid med barnen och oss! Det är få förunnat och väldigt uppskattat av oss. Annars hade jag ju inte kunnat jobba alls nu. Imorgon blir det jobb inne i butiken. Det ska struktureras, sättas upp hyllor, göra grangirlanger till skyltlördagen och mycket mycket annat. Mysigt ska det bli. Hoppas jag !

På torsdag kommer fina vänner hit, äntligen! Lek och fika efter förskolan får det bli! Vi har inte setts på dryga två veckor så det ska bli roligt. Både för mig och barnen.
Nej, nu ska jag plocka undan strykbrädan och få ner lådorna med fönsterlamporna i källaren. De är ju utbytta mot stjärnor nu!!!! Alla adventsstjärnor är på plats! varför inte få njuta av det mysiga lite längre!?

Ha en fin eftermiddag, det kommer vi ha!
/M

Bloggintresserade