söndag 19 februari 2012

Skit i det bara !!!!!!!

Ja precis det säger jag till mig själv nu. Jag är SÅ värd att sätta ner rumpen i soffan nu och bara gotta mig vid teven. Jag har hållit igång HELA dagen. Min man har ju inte visat sig här hemma sen 7,30 i morse då han åkte till stan, så jag har grejat själv. Jag är nöjd. Stolt över mig själv. Som tusan. Jag vet, det tillhör att göra måsten så klart och det är väl inget att ge sig beröm för, men JO, ibland måste man det. Speciellt när man pysslat hela långa dagen själv.

Jag har tvättat ett antal maskiner, dammsugit mer än vid ett tillfälle, röjt av köksbänkarna så inget onödigt finns där nu, monterat ihop en klädställning till hallen, pimpat klart i hallen, rensat och städat lekrummet (bara det är en heldagsbedrift i vanliga fall) plockat undan i lekrummet i källaren, städat i ordning på allt som blev framdraget när vi grejade i hallen igår, fyllt alla husets ljuslyktor och stakar med ljus (det är ganska många vill jag lova)drömt mig bort bland resor till varmare breddgrader en stund på nätet, hm, ja och däremellan har jag plockat fram och av frukost, diskat, lagat lunch, dukat fram och av den, diskat. Bakat muffins, fikat med barnen, plockat fram och av fika. Lagat middag, plockat fram och av den, diskat. Och så klart hela dagen varit den kalasmamma jag är och servat barnen med både det ena och det andra, och på ett eller annat sätt fått dem delaktiga i dagens måsten. SÅ ja, idag ger jag mig själv lite beröm. En klapp på axel. Och nu SKITER JAG I RESTEN. Ja för egentligen skulle jag behöva städa av badrummen lite mer, men nix. En annan dag. En annan dag.

Förresten fick jag ett roligt mail som jag hann läsa också;) Roliga grejer på gång vill jag lova!
Å just det, två bröllopsinbjudningar damp ner i brevlådan senaste veckan, bara det !!!!!!!!!!!!

Nu ROPAR soffan!
Ha en skön, lat söndagskväll, det ska vi ha!

/Mariah

Yes!


Vi har verkligen stått i denna helgen. Både med det ena och det andra! Fredagen bjöd på familjemys till max! Eller ja, snarare till McDonalds! Barnen fick välja mat på eftermiddagen, och de önskade hamburgare från McD. Vi äter väldigt sällan där och blir det, är det oftast varsin hamburgare i Drive Thru till barnen, när vi är ute på vift!
Men vi styrde kosan dit och beställde Happy Meal! Lyckan var total och de åt med god aptit. Sedan hoppade den här mamman in i en butik och snabbköpte 2 par (!) brallor. Ett par svarta och ett par orangea. En top följde med också.
klockan närmade sig sen eftermiddag och vi gjorde barnen väldigt förvånade när vi frågade om de ville åka och bada! Nu, så här på kvällen? Blev Williams respons!
Sagt och gjort, snabbt hem och hämtade badkläder och sen körde vi dryga timman på badet i Vara. Det var jättemysigt. Nyduschade tog vi kvällsmat hemma, och sedan somnade de gott.

Lördagen gick i fixarens tecken. Vi tog tag i projektet hallen som vi länge funderat på. Montera och ta bort delar av vår garderobslösning, tapetsering, och ny möblering. Resultatet blev KANON: Här skall nämnas, för er som inte vet, att vi har en ganska lite hall och hade inrett med höga, grunda garderober från IKEA. Snygg, stilren och praktiskt, trodde vi. Men vi har inte varit så nöjda med den lösningen. Vi behöver öppnare yta! Vi behöver större möjligheter att hänga av sig direkt innanför dörren, och INTE i n garderob. Sagt och gjort och nedan följer resultatet.

Jag önskar så klart jag hade en före bild, men jag tänkte inte på det :) Själva klädställningen var inte tänkt att stå i hallen, utan den skall endast tas fram vid behov. Men när jag monterat ihop den och ställt dit den, så ser det inte SÅ tokigt ut, eller? Hjälp mig nu! vad tycker ni?
Vi hade tänkt att 'bygga' en bänk från garderoben, som man kan sitta på, och under den skulle skohylla finnas. På väggen skulle vi skruva upp en vit hylla med konsoler och fästa krokar på.
Jag skulle så klart helst vilja skruva på väggen, på den fina tapeten, haha. Men så är ju tanken. Tycker ni det låter bra?
Det ser ju så öppet och härligt ut just nu!!!!
Ja, ja, det får vara så här ett tag, tills vi kommer på den 'rätta' lösningen. Vill ju inte skruva i väggen i onödan. En rund spegel ska pryda väggen ovanför byrån också, vilken för övrigt också är en tillfällig byrå....

Nu har jag precis rensat och städat i lekrummet, och ska ner och sätta igång en tvätt. Johan är i Göteborg och hjälper sin bror och hans sambo som fått sig en ny, större lägenhet!! Väntar på att ha ska komma hem......

Ha en fin eftermiddag, det kommer vi ha!
/Mariah

Bloggintresserade