måndag 18 april 2016

Göteborg i mitt hjärta

Frukosten hämtade vi på Esti redan strax efter åtta. Har ni inte gjort ett besök på Esti i Vara så gör det! Så charmigt, så mysigt och SÅ gott! Smörgås, smoothie, yoghurt & granola och en latte. Vi var på väg! Mina föräldrar hade hämtat barnen vid kvart i åtta, och strax innan nio parkerade vi bilen på parkeringen vid tågstationen i Herrljunga. Kl. 9.17 skulle tåget komma. Vi väntade. Väntade. Väntade. Det blev framflyttat och försenat hela tiden. Tillslut fick vi ta beslutet att skippa den mysiga tågresan som vi sett fram emot. Den ljuvliga frukosten njöt vi av på en bänk vid perrongen i Herrljunga. Inte riktigt som vi tänkt oss. Men strunt samma. Det var ju bara att vända på allt och se det fina i det. Vi var framme i stan tidig förmiddag och fick rummet direkt.
Vi skålade in helgen i lite bubbel och tog oss sedan ut på stan! Lunch på Vapiano, lite kaffe & rosé på Cappuccino och sedan tog vi oss tillbaka till hotellet med lite butisskstopp på vägen :)

Min älskade, älskade fina bästa Johan!

En snygging som jag hade till bordet!

Å en snygging till vid min sida!

Helt ok lunch :)

Vi intåg relaxen på hotellet och bubblade i dubbel bemärkelse ett bra tag. Urmsyigt att bara få VARA - i Göteborg :) En dusch (oerhört skönt!) och lite piff senare åkte vi upp till våra vänners rum för att skåla in kvällen!
Sedan lyssnade vi på Mårten Andersson i ca 90 minuter. Han höll sin show HYBRIS på hotellet denna lördagkväll. Vi har lyssnat på Mårten tidigare jag och Johan och gillar hans sätt att vara. Vi gillar också den självdistans han trots allt verkar ha till sig själv och hur han kan driva med sig själv (och andra!) på ett ibland ödmjukt, men ibland kanske rått sätt. Mycket skratt, lite allvar!Efter showen var vi (läs jag) precis vrölhungrig och vi hade 15 minuter på oss att beställa mat innan hotellets kök stängde för kvällen. Vi hann! haha. som tur var! Gött var det med mat också.
Sen slocknade vi gott på respektive rum när det var dags.

Frukosten längtade jag till på söndagen direkt när jag slog upp mina blå. Trots att vi åt det sista vi gjorde på kvällen skrek magen efter mat! Lite ägg, fruktsallad och en god smörgås, avslutade vi med kaffe och mys i fåtöljerna innan vi skulle checka ut! Åh va härligt det är med sådana här helger någon gång ibland.
Ingen stress. vi gjorde ett stopp i Partille på Allum på vägen hem. Lite shopping och lite lunch (ja vi VAR hungriga igen) Sen var det himla skönt att komma hem och pussa på de små trollen. Att man ändå kan längta så in i bänken bara på ett dygn! Det ÄR kärlek det!

Imorgon ska vi på middag och vinprovning i Borås med finfina vänner! Längtar så!! Det blir kvalitetstid det. På en tisdag! Jag älskart!
Om man nu har en sämsta dag  veckan, så är min tisdagar! På jobbet har vi infört tisdagsfika. FÖr att göra tisdagen lite godare :) Det funkar ganska bra, allt som oftast! MEN imorgon är jag säker på att jag hade klarat mig utan tisdagsfikan! Jag ska ju få träffa två (plus Johan då) godingar och njuta av underbart sällskap, god mat på Vinci, och en Amaroneprovning som avslutar kvällen. VAD kan gå fel? Näe, precis!
Hoppas ni får en lika fin tisdag som jag kommer få, eller ja, nästan i alla fall :)

Kram kram

Dripp dropp stjärna nummer två!

En ny vecka har dragit igång och förra veckan var omtumlande på många vis. Både hemma och på jobbet.

Hemma åkte vi på en vattenläcka :( Vet inte så mycket mer än hur omfattande det är. Får väl återkomma om det ;) Det är ju som det är och det måste åtgärdas.
Dåligt med träning förra veckan dessutom, det var liksom så mycket annat hela tiden. Men det ska jag se till att ändra på denna veckan! Ibland blir det ju så.

Jag ställde mig på vågen i fredags morse. Lika nervös som vanligt :) -0,6 kg blev det! Så nu är det totalt -6,3 kg på 7 veckor. Jag är supernöjd och känner mig ganska pepp! De 6,3 kg som jag tappat innebär också att jag fick min andra guldstjärna i fredags! Hurra! Ingen är gladare än jag.
Har också infört ett pärlsystem :) 160 pärlor låg i det högra glaset först, en pärla för varje hekto jag vill gå ner. För varje hekto som försvinner på min kropp, förflyttas en pärla över till det västra glaset! Tycker det är en rolig symbolik! Det är några pärlor som flyttats ändå :) Även om det är många kvar får jag glädjas åt det lilla!

För att peppa mig själv lite och vara glad för det som sker!

Förra veckan var vi på föreläsning med Tomas Gunnarsson. Den var SÅ bra. "Att överlista Jante". Jag ska försöka berätta om föreläsningen vid ett annat tillfälle, som innehöll allti ifrån grus i skon, till "Viklart" och "Avundfrisk". Känn på den!

Ni kan nästan ana att föreläsningen var spännande, eller hur?!

Fredagen avslutade vi med fredagsmys hos goda vänner och imorgon ska jag överösa er med energi från vår helg i Göteborg! Nu är det dags att hämta matkassen på ICA och dra igång med middagen innan det väntas träning :)
Min utmaning denna veckan är att fokusera lite tyngre på vikterna i styrkehallen! Inte så mycket kondition, mer styrka och tungt! Får se hur det går med det, hur kroppen och framförallt vikten reagerar!

Ha en fin måndag i detta URTRISTA väder! Men vad gör väl det? Det kunde varit värre :)
/Mariah

Bloggintresserade